Malin

 Mg 7449stängdmunsign

Redan 3 år gammal fick Malin sin första ponny och sedan dess har hästintresset hängt sig kvar. Efter lite för många avåkningar från hopponnyerna bestämde sig Malin för att dressyr är hennes gren. Att växa upp på en gård med stora utrymmen, hästintresserade och till 110 % stöttande föräldrar, gav alla möjligheter för Malin att utveckla sitt hästintresse. Efter studenten spenderade hon ett halvår hos dressyrryttaren Martina Hannöver Sternberg i Tyskland. Saknaden efter familj och vänner förde Malin tillbaka till Sverige och Linköping. Väl tillbaka hemma valde Malin att gå i sin fars fotspår och utbildade sig till civilingenjör på Linköpings Universitet med logistik som specialisering.


Efter examen 2007 begav Malin sig återigen iväg för att vidareutveckla sin ridning och de två hästarna som hon tog med sig. Målet denna gång var Haupt- und Landgestüt Neustadt (Dosse) i Tyskland. De tänkta två månaderna med två egna hästar blev till tre och ett halvt år med fyra egna hästar på plats. Under dessa år fick Malin bland annat rida hingsten Quaterback. Med Quaterback och andra hingstar från stadsstuteriet i Neustadt fick Malin resa till många platser runt om i Europa för att visa upp deras färdigheter. Åren i Tyskland var tuffa, men mycket lärorika. Ett civilt jobberbjudande förde Malin tillbaka till Sverige. Efter cirka 4 år med ett civilt arbete kombinerat med jobbet hemma på gården med alla hästarna, togs beslutet att byta inriktning. Det civila jobbet byttes ut mot distansstudier på Uppsala Universitet och en 3-årig utbildning kring ledarskap, kvalitet och förbättring. I juni 2018 kommer Malin få sin andra examen, en kandidatexamen inom ledarskap. 

Quaterback Quadroneur Celle

Distansstudierna har kombinerats med fortsatt förädling av hästarna hemma i stallet och i rollen som tränare för flertalet elever. Alla hästarna jobbas framåt mot ambitionen och målet att en dag kunna gå Grand Prix. Under 2016 etablerade sig Malin och Scharmeur nationellt i Grand Prix. 2017 blev ett fantastiskt år för dem både nationellt och internationellt. Flera drömmar gick i uppfyllelse och mål nåddes. För 2018 har nya mål satts för alla hästarna och vi ser alla med hoppfullhet på framtiden. 


Malin säger att hennes mål är att förädla talangfulla dressyrhästar med sikte på de högsta klasserna och nå den absoluta världstoppen. Hästarna skall utifrån varje individs förmåga och förutsättning, ges en solid och gedigen utbildning. Varje häst skall tycka om att jobba och alltid vilja utföra även det svåra med glädje. Malin anser det viktigt att hästarna får fortsätta att vara häst och att de tycker om att gå till jobbet varje dag!


"Jag ser hästarna som mina kompanjoner och vi arbetar tillsammans som ett team mot nya mål och erfarenheter!" säger Malin

Malin Porträtt
Välkomna att kontakta Malin


Malin Rinné

+4670-550 00 28

malin@sundsmala.se


Klicka här för att komma till min facebooksida


Klicka här för att komma till min instagramsida